Studio

Als stemacteur is een eigen professionele voice-over opnamestudio een luxe en een uitkomst in deze tijden van werken op afstand. Steeds meer wordt er snel geschakeld en hoeft de klant, opdrachtgever, het reclamebureau, de producer of de animator zelf niet live in dezelfde studio aanwezig te zijn met de stem. Snelheid en efficiëntie gaat boven alles. De voice-over opname kan volledig vanaf afstand opgenomen en aangeleverd worden. U stuurt de tekst, ik spreek hem in. Zo eenvoudig kan het zijn. En, niet onbelangrijk, de kosten kunnen zo flink beperkt worden.
Beluister mijn stemvoorbeelden

Dus wilt u een voice-over laten inspreken maar niet zelf de opname in de studio bijwonen? Of heeft een project zoveel haast dat daar de tijd niet voor is? In dat geval kunnen de gewenste voice-over opnames in mijn eigen professionele studio gemaakt worden. Of het nou gaat om een commercial, een bedrijfsfilm, een telefoonsysteem of een interne presentatie, de werkwijze is eenvoudig en snel:

U stuurt de tekst, we bespreken de klankkleur en dynamiek en in de meeste gevallen heeft u de opnames binnen 1 werkdag in huis.

📞 bel me rechtstreeks om mijn stem live te horen of..

Boek Direct

 

Rupert Neve Shelford Channel

* De apparatuur die ik in mijn studio gebruik is de hoogste kwaliteit die er momenteel te krijgen is.

 

De beste studio apparatuur voor voice-over

Zo ben ik de trotse eigenaar van de Rupert Neve Shelford Channel (pre-amp/ EQ / compressor) en als microfoon gebruik ik onder andere de klassieke Neumann U87ai. Deze fantastische studioapparatuur in combinatie met een perfect geoptimaliseerde opnameruimte maakt dat ik de allerhoogste kwaliteit voice-over opnames kan leveren.

De voice-over studio waar ik gebruik van maak is ontworpen voor het opnemen van nationale en internationale radiocommercials, tv-commercials, explainer video’s, bioscooptrailers en documentaires etc. en staat nu volledig tot mijn beschikking.

Dus hier geen met eierdozen tot thuisstudio omgebouwde bezemkast maar een volledig akoestisch geoptimaliseerde voice-over studio op een locatie omringd door componisten en geluidstechnici. Geen thuisstudio of homestudio dus maar een professionele voice-overstudio zonder de nadelen van de beperkte ruimte en kwaliteit van ‘at home’.

Omdat voor sommige klanten de voice-over opnames direct vanuit de studio de zender op gaan vind ik het belangrijk deze hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Lees hier meer over mijn nieuwe opnamestudio.

Beluister een voorbeeld van een voice-over opname uit mijn eigen studio hieronder

Studiospecificaties

Pre-amp

Rupert Neve Designs - The Shelford Channel; Mic Pre + Inductor EQ + Compressor

Microfoons

Neumann U87ai / Violet Design The Amethyst Vintage

Ruimte

Professioneel akoestisch geoptimaliseerde opnameruimte van 3x3m

DAC

Universal Audio - Apollo Thunderbolt 3 Interface

Monitoring

Genelec 1030A Studio Monitor, bi-amplified active monitor system

Software

Pro Tools Studio versie 2023.3

Realtime incl geluidstechnicus

(Optioneel)

play Zo klinkt mijn opnamestudio

Werkwijze
eigen studio

Flying paper

Mail de tekst

De in te spreken tekst stuurt u via e-mail. Beluister de voorbeelden hiernaast en in overleg bepalen wij de gewenste klankkleur en dynamiek. Tarieven zijn afhankelijk van lengte en doel van de productie. Voor informatie of offerte bel 0611293772 of stuur een mail.

Radio with sound

Ontvang de opnames

De gewenste opnames worden in een professionele geluidsstudio gemaakt, en kunnen in de meeste gevallen binnen 1 werkdag geleverd worden. Indien u de voorkeur geeft aan een studio naar eigen keuze dan kan dat natuurlijk ook.

Headphones
Rianne van Dam
2023-09-04
Het is altijd prettig samenwerken met Bob als de stem van Vincent van Gogh!
Tamara Versteijne-van der Maat
2023-09-04
Bob is altijd flexibel, snel en levert goed werk aan!
Ana Fugl
2023-08-31
Bob is very professional and reacts fast. We have enjoyed working with him.
Jelmar Hoekstra
2023-08-19
As a production company of documentary films, series, TV programs and corporate commercials we recently had a very pleasant collaboration with Bob Stoop. His experience, creative input and professional studio make him a great partner. Bob was able to serve us well for both Dutch and English voice-overs.
Niels den Otter
2023-08-18
Snelle service. Flexibel. Is spot on wbt stem. Uitspraak onpoint en klasse-vibe. Geen accent maar toch ook niet TE Abn. Karakter. Lijkt wel DE stem van BNR. Eigen studio is top, klinkt echt beter dan een thuis studio. Blijkt zeer professionele microfoons en preamp te hebben (Neuman u87 en Neve Shelford channel!!).
Anita Loman
2023-08-18
Wij werken al jaren heel fijn samen met Bob om de radiocommercials voor Visma Software in te spreken. Bob kan met zijn stem alle kanten op, luistert echt naar wat je wilt en denkt goed mee. We hebben het hele script ter plekke wel eens omgegooid samen. Hoe dan ook: het staat er altijd zo op! En niet onbelangrijk: het is altijd heel gezellig in de studio met Bob.
Info Earforce
2023-08-17
Fijne en ervaren stemacteur. Veelzijdig en kan ook mooi laag. Leuke samenwerking en flexibel !
André Dortmont
2023-08-17
Een van de beste stemmen waar ik mee werk. Multi inzetbaar, denkt mee met de klant en opdrachtgever, altijd professioneel en een toffe vent. Kortom: Bob is een vakman!
FormatikMedia “LuckyStarStrike”
2023-08-17
Bob is naast een dijk van een (stem)acteur ook nog eens gewoon een toffe peer met wie samenwerken vlekkeloos, professioneel en met veel aandacht en warmte verloopt. Kan niet beter!
Friso Schoone
2023-08-17
Met Bob werken is altijd een feestje!

Voice-over met thuisstudio of home studio inhuren

Een voice-over inhuren die beschikt over een thuisstudio of home studio heeft voor veel opdrachtgevers het voordeel dat er snel geschakeld kan worden, de lijnen kort en de kosten beperkt blijven.

Voice-over studio microfoon - Neumann U87ai

Zeker in deze tijd waarin werken op afstand eerder regel dan uitzondering geworden is. Meeluisteren op afstand met meerdere betrokkenen die allemaal op een andere locatie zitten is tegenwoordig geen enkel probleem meer. Het gebruik van Zoom, Teams en andere professionelere audio en video verbindingen zijn gemakkelijk en efficient.

Echter, vaak laat bij de gemiddelde thuisstudio de kwaliteit van de studioruimte en de opnameapparatuur en microfoons nog wel eens wat te wensen over. Het is een behoorlijke investering in tijd, geld, ruimte en apparatuur om televisiekwaliteit te kunnen opnemen en aanleveren. Ik heb er daarom voor gekozen om een professionele studio op locatie te bouwen. Deze is dus ook van een geheel andere kwaliteit dan een met de beste bedoelingen zelf geknutselde homestudio.

Ik beschik over een professionele opnamestudio met zwevende vloer, dubbele wanden en plafond, twee geluidsisolerende deuren, stille afzuiging voor de hoogste kwaliteit voice-overopnames. In de studio gebruik ik de beste microfoons voor voice-overopnames (Neumann U87ai/The Amethist Vintage), een voorversterker van Rupert Neve, AD-converter van Universal Audio etc etc.

Ik heb er omwille van de opnamekwaliteit voor gekozen om een professionele studio te bouwen die volledig is ontworpen voor het opnemen van voice-overs voor landelijke reclamecampagnes en bioscoopreclames. Omdat ik als stemacteur ook regelmatig rechtstreeks voice-overs inspreek voor bijvoorbeeld Talpa of Endemol wil ik de hoogste kwaliteit leveren. De voiceover opnames moeten direct op tv of radio uitgezonden kunnen worden, en dienen dus aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Dan kom je vaak niet weg met een voice-over uit een homestudio waar de ruimte niet optimaal is of een thuisstudio waar er misschien toch wat achtergrondgeluid of resonantie te horen is.

Wanneer u dus een voice-over zoekt met hoogstaande studio opname mogelijkheid, neem vooral contact met me op voor de mogelijkheden en planning. In de meeste gevallen kan ik de opnames binnen een werkdag aanleveren.

Beluister meer stemvoorbeelden of Neem Vrijblijvend Contact Op

Eigen voice-over studio

De ervaring die ik opdeed door jarenlang wekelijks als voice-over in diverse geluidsstudio’s op te nemen stelde mij in staat ook zelf op te gaan nemen. Dit vergt ervaring met inspreken van voice-overs, een goed oor en zeer goed advies van mensen die opgeleid zijn als geluidstechnicus of studiotechnicus. Want geloof me, dat is echt een vakmanschap. Dit resulteerde erin dat ik mijn eigen professionele opnamestudio in gebruik heb genomen. Geen thuisstudio dus maar een volledig akoestisch geoptimaliseerde opnameruimte van 3x3m* via een sluis met dubbele deuren verbonden met de voice-over editruimte. Geen resonantie, geen verstoring, alles volledig geoptimaliseerd voor stemopnames die zo de uitgezonden kunnen worden in radiocommercials of tv-reclames.

*Een lage mannenstem heeft technisch gezien genoeg ruimte nodig om uit te kunnen klinken. De grondtoon of frequentie van een Nederlandse mannenstem ligt rond de 100 Hz, die van een Nederlandse vrouwenstem rond de 200 Hz

Een zeer professionele voice-over studio dus met idem apparatuur. Hier werk ik ook veel aan bedrijfsfilms, webvideo’s, uitleganimaties, E­‐learnings en alles waar maar een mannelijke stemacteur voor nodig is. Dus wilt u een voice-over laten inspreken omdat u een stem nodig heeft voor een pratende wasmachine? Ook dat is geen probleem:)

Voice-over opnames in de studio inspreken

Mijn eigen opnamestudio stelt mij in staat om efficiënt en snel te kunnen leveren aan klanten die geen tijd of budget hebben om de voice-over opname bij te wonen. Dus zoek je een mannelijke voice-over voor een commercial, bedrijfsfilm of online video, laat het me weten. Vanuit mijn eigen voice-over studio kan ik dus zeer gemakkelijk voor klanten op afstand te werken. Dit kunnen zowel de grote internationale klanten zijn als bijvoorbeeld adaptatie van een Europees merk met het hoofdkantoor in London, een Duits pensioenfonds, maar ook de radioreclame van de jaarlijkse beachparty van Paradise FM op Curacao is erg leuk om te doen. Kortom, de opnamestudio vergrootte mijn werkveld en leerde mij snel en efficiënt te werken.

Weet je nog niet precies wat je voor klankkleur wenst, beluister dan diverse stemvoorbeelden. Er zit vast iets voor je bij. 

Een voice-over studio naar eigen keuze

Geef je de voorkeur aan een studio naar jouw eigen keuze, kan dat natuurlijk ook. Ik kom graag naar je toe. Dus wil je een voice-over inhuren en ben je op zoek naar een opnamestudio op locatie, audio-nabewerking, geluidsontwerp, compositie en alles daaromheen dan kan ik je altijd in contact brengen met klanten of opdrachtgevers waar ik goede ervaringen mee heb. Ik help je graag verder.

Voor boeking, optie, offerte of meer informatie Bel Me Rechtstreeks

 

 

footer image left
footer image right