Studio

Een eigen voice-over opnamestudio is een uitkomst in deze tijden van social distancing en werken op afstand. De klant, de opdrachtgever, het reclamebureau, producer of de animator hoeft daardoor niet in dezelfde ruimte aanwezig te zijn met de stemacteur. De voice-over opname kan volledig vanaf afstand opgenomen en aangeleverd worden. Voice-over aanvragen vanuit het buitenland zijn daarom ook geen enkel probleem. En, niet onbelangrijk, de kosten kunnen zo beperkt worden.

Dus wilt u een voice-over laten inspreken maar niet zelf de opname in de studio bijwonen? Of heeft een project zoveel haast dat daar de tijd niet voor is? In dat geval kunnen de gewenste opnamen in mijn eigen professionele studio gemaakt worden. De werkwijze is eenvoudig en snel:

U stuurt de tekst per email, we bespreken de klankkleur en dynamiek en in de meeste gevallen heeft u de opnamen binnen 1 werkdag in huis.

 

Rupert Neve Shelford Channel

* De apparatuur die ik in mijn studio gebruik is de hoogste kwaliteit die er momenteel te krijgen is.

 

Zo gebruik ik als pre-amp de Rupert Neve Shelford Channel en als microfoon oa. de Neumann U87ai. Deze fantastische studioapparatuur in combinatie met een perfect geoptimaliseerde opnameruimte maakt dat ik voor voice-overopnames de allerhoogste kwaliteit kan leveren.

De voice-over studio waar ik gebruik van maak is ontworpen voor het opnemen van nationale en internationale radiocommercials, tv-commercials, explainer video’s, bioscooptrailers en documentaires etc. en staat nu volledig tot mijn beschikking.

Dus hier geen met eierdozen tot thuisstudio omgebouwde bezemkast maar een volledig akoestisch geoptimaliseerde voice-over studio op een locatie omringd door componisten en geluidstechnici. Geen thuisstudio of homestudio dus maar een professionele voice-overstudio zonder de nadelen van de beperkte ruimte en kwaliteit van ‘at home’.

Omdat voor sommige klanten de voice-over opnames direct de zender op gaan vind ik het belangrijk deze hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Lees hier meer over mijn nieuwe opnamestudio.

Beluister een voorbeeld van een voice-over opname in mijn eigen studio hieronder

Studiospecificaties

Pre-amp

Rupert Neve Designs - The Shelford Channel; Mic Pre + Inductor EQ + Compressor

Microfoons

Neumann U87ai / Violet Design The Amethyst Vintage

Ruimte

Professioneel akoestisch geoptimaliseerde opnameruimte van 3x3m

DAC

Universal Audio - Apollo Thunderbolt 3 Interface

Monitoring

Genelec 1030A Studio Monitor, bi-amplified active monitor system

Software

Pro Tools Studio versie 2023.3

Realtime incl geluidstechnicus

(Optioneel)

play Zo klinkt mijn opnamestudio

Werkwijze
eigen studio

Flying paper

Mail de tekst

De in te spreken tekst stuurt u via e-mail. Beluister de voorbeelden hiernaast en in overleg bepalen wij de gewenste klankkleur en dynamiek. Tarieven zijn afhankelijk van lengte en doel van de productie. Voor informatie of offerte bel 0611293772 of stuur een mail.

Radio with sound

Ontvang de opnames

De gewenste opnames worden in een professionele geluidsstudio gemaakt, en kunnen in de meeste gevallen binnen 1 werkdag geleverd worden. Indien u de voorkeur geeft aan een studio naar eigen keuze dan kan dat natuurlijk ook.

Headphones

Voice-over met thuisstudio of home studio

Een thuisstudio of home studio heeft voor veel voice-overs en hun klanten de voordelen dat er snel geschakeld kan worden en dat de lijnen kort blijven.

Zeker in deze tijd waarin social distancing nagestreefd moet worden. Echter, vaak laat in de praktijk de kwaliteit van de ruimte en de opnameapparatuur en microfoons wat te wensen over. Het is nogal een investering in ruimte en apparatuur om televisiekwaliteit te kunnen opnemen en aanleveren. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om niet in mijn eigen huis een zogeheten thuisstudio te bouwen. Geen met de beste bedoelingen zelf geknutselde homestudio dus maar een professionele opnameruimte en control room van 3x3m met zwevende vloer, dubbele wanden en plafond, twee geluidsisolerende deuren, stille afzuiging voor de hoogste kwaliteit voice-overopnames met de beste microfoons voor voice-overopnames (Neumann U87ai/Amethist Vintage), een voorversterker van Rupert Neve, AD-converter van Universal Audio etc etc.

Ik heb er omwille van de opnamekwaliteit voor gekozen om een professionele studio te huren die volledig is ontworpen voor het opnemen van voice-overs voor landelijke reclamecampagnes. Omdat ik als stemacteur ook regelmatig rechtstreeks voice-overs inspreek voor bijvoorbeeld Talpa of Endemol wil ik de hoogste kwaliteit leveren. De voiceover opnames moeten direct op tv of radio uitgezonden kunnen worden, en dienen dus aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Dan kom je vaak niet weg met een voice-over uit een homestudio waar de ruimte niet optimaal is of een thuisstudio waar er misschien toch wat achtergrondgeluid of resonantie te horen is.

Wanneer u dus een voice-over zoekt met hoogstaande opname mogelijkheid, neem vooral contact met me op voor de mogelijkheden en planning. In de meeste gevallen kan ik de opnames binnen een werkdag aanleveren.

Beluister meer stemvoorbeelden op de pagina voice-over of neem vrijblijvend contact op

Eigen voice-over studio

De ervaring die ik opdeed door jarenlang wekelijks als voice-over in diverse geluidsstudio’s op te nemen stelde mij in staat ook zelf op te gaan nemen. Dit vergt ervaring met inspreken van voice-overs, een goed oor en zeer goed advies van mensen die opgeleid zijn als geluidstechnicus of studiotechnicus. Want geloof me, dat is echt een vakmanschap. Dit resulteerde erin dat ik mijn eigen professionele opnamestudio in gebruik heb genomen. Geen thuisstudio dus maar een volledig akoestisch geoptimaliseerde opnameruimte van 3x3m* via een sluis met dubbele deuren verbonden met de voice-over editruimte. Geen resonantie, geen verstoring, alles volledig geoptimaliseerd voor stemopnames die zo de uitgezonden kunnen worden in radiocommercials of tv-reclames.

*Een lage mannenstem heeft technisch gezien genoeg ruimte nodig om uit te kunnen klinken. De grondtoon of frequentie van een Nederlandse mannenstem ligt rond de 100 Hz, die van een Nederlandse vrouwenstem rond de 200 Hz

Een zeer professionele voice-over studio dus met idem apparatuur. Hier werk ik ook veel aan bedrijfsfilms, webvideo’s, uitleganimaties, E­‐learnings en alles waar maar een mannelijke stemacteur voor nodig is. Dus wilt u een voice-over laten inspreken omdat u een stem nodig heeft voor een pratende wasmachine? Ook dat is geen probleem:)

Voice-over opnames in laten spreken

Mijn eigen opnamestudio stelt mij in staat om efficiënt en snel te kunnen leveren aan klanten die geen tijd of budget hebben om de voice-over opname bij te wonen. Dus zoek je een mannelijke voice-over voor een commercial, bedrijfsfilm of online video, laat het me weten. Vanuit mijn eigen voice-over studio kan ik dus zeer gemakkelijk voor klanten op afstand te werken. Dit kunnen zowel de grote internationale klanten zijn als bijvoorbeeld adaptatie van een Europees merk met het hoofdkantoor in London, een Duits pensioenfonds, maar ook de radioreclame van de jaarlijkse beachparty van Paradise FM op Curacao is erg leuk om te doen. Kortom, de opnamestudio vergrootte mijn werkveld en leerde mij snel en efficiënt te werken.

Weet je nog niet precies wat je voor klankkleur wenst, beluister dan de voorbeelden op de pagina voice-over. Er zit vast iets voor je bij. Of neem vrijblijvend contact op

 

Studio naar eigen keuze

Geef je de voorkeur aan een studio naar jouw eigen keuze, kan dat natuurlijk ook. Ik kom graag naar je toe. Dus wil je een stemacteur of voice-over inhuren en ben je op zoek naar een opnamestudio op locatie, audio-nabewerking, geluidsontwerp, compositie en alles daaromheen dan kan ik je altijd in contact brengen met klanten of opdrachtgevers waar ik goede ervaringen mee heb. Ik help je graag verder.

Voor boeking, optie, offerte of meer informatie bel 06 112 93 772 of stuur een bericht.