Studio

In deze tijd waarin social distancing nagestreefd moet worden is het hebben van een eigen opnamestudio voor voice-overs een uitkomst. De klant, de opdrachtgever, het bureau of de animator hoeft daardoor niet in dezelfde ruimte aanwezig te zijn met de stemacteur. De voice-over opname kan volledig vanaf afstand aangeleverd worden.

Dus wilt u een voice-over laten inspreken maar niet zelf de opname in de studio bijwonen? Of heeft een project zoveel haast dat daar de tijd niet voor is? In dat geval kunnen de gewenste opnamen in mijn eigen professionele studio gemaakt worden. De werkwijze is eenvoudig en snel:

U stuurt de tekst per email, we bespreken de klankkleur en dynamiek en in de meeste gevallen heeft u de opnamen binnen 1 werkdag in huis.

De voiceover studio waar ik gebruik van maak is ontworpen voor het opnemen van landelijke radiocommercials, tv-commercials en bioscoopcommercials en staat nu volledig tot mijn beschikking.

Dus hier geen met eierdozen tot thuisstudio omgebouwde bezemkast maar een volledig akoestisch geoptimaliseerde voice-over studio op locatie met afzonderlijke opnameruimte en editruimte. Een thuisstudio of homestudio dus maar dan niet met de nadelen van de beperkte ruimte en kwaliteit van ‘at home’:)

Omdat sommige voice-over opnames direct de zender op gaan is het belangrijk de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

Beluister mijn stem op de pagina voice-over. Of neem vrijblijvend contact op.

Studiospecificaties

Ruimte
Professioneel akoestisch geoptimaliseerde opnameruimte van 3x3m en monitoring ruimte
Microfoons
Neumann U87 ai / The Amethyst Vintage / Neuman TLM 103 / AKG C414 Gold Edition
Pre-amp
Focusrite ISA 430 Producer Pack
Mixer
Yamaha O2R
Monitoring
Genelec
Software
Pro Tools/ Fairlight Dream 2
Realtime (optie)
direct meeluisteren via ISDN (APT, MPEG 2, 3) incl. technicus (meerpijs)
play Download Zo klinkt mijn Studio

Werkwijze
eigen studio

Flying paper

Mail de tekst

De in te spreken tekst stuurt u via e-mail. Beluister de voorbeelden hiernaast en in overleg bepalen wij de gewenste klankkleur en dynamiek. Tarieven zijn afhankelijk van lengte en doel van de productie. Voor informatie of offerte bel 0611293772 of stuur een mail.

Radio with sound

Ontvang de opnames

De gewenste opnames worden in een professionele geluidsstudio gemaakt, en kunnen in de meeste gevallen binnen 1 werkdag geleverd worden. Indien u de voorkeur geeft aan een studio naar eigen keuze dan kan dat natuurlijk ook.

Headphones

Voice-over met thuisstudio of home studio

Een thuisstudio of home studio heeft voor veel voice-overs en hun klanten de voordelen dat er snel geschakeld kan worden en dat de lijnen kort blijven. Zeker in deze tijd waarin social distancing nagestreefd moet worden. Echter, vaak laat de kwaliteit van de ruimte en de opnameapparatuur en microfoons wat te wensen over. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb niet in mijn eigen huis een zogeheten thuisstudio te bouwen. Geen homestudio dus.

Ik heb er omwille van de opnamekwaliteit voor gekozen om een professionele studio te huren die volledig is ontworpen voor het opnemen van voice-overs voor landelijke reclamecampagnes. Omdat ik als stemacteur ook regelmatig rechtstreeks voice-overs inspreek voor bijvoorbeeld Talpa of Endemol wil ik de hoogste kwaliteit leveren. De voiceover opnames moeten direct op tv of radio uitgezonden kunnen worden, en dienen dus aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Dan kom je vaak niet weg met een voice-over uit een homestudio waar de ruimte niet optimaal is of een thuisstudio waar er misschien toch wat achtergrondgeluid of resonantie te horen is.

Eigen voice-over studio

De ervaring die ik opdeed door jarenlang wekelijks als voice-over in diverse geluidsstudio’s op te nemen stelde mij in staat ook zelf op te gaan nemen. Dit vergt ervaring met inspreken van voice-overs, een goed oor en zeer goed advies van mensen die opgeleid zijn als geluidstechnicus of studiotechnicus. Want geloof me, dat is echt een vakmanschap. Dit resulteerde erin dat ik mijn eigen professionele opnamestudio in gebruik heb genomen. Geen thuisstudio dus maar een volledig akoestisch geoptimaliseerde opnameruimte van 3x3m* via een sluis met dubbele deuren verbonden met de voice-over editruimte. Geen resonantie, geen verstoring, alles volledig geoptimaliseerd voor stemopnames die zo de uitgezonden kunnen worden in radiocommercials of tv-reclames.

*Een lage mannenstem heeft technisch gezien genoeg ruimte nodig om uit te kunnen klinken. De grondtoon of frequentie van een Nederlandse mannenstem ligt rond de 100 Hz, die van een Nederlandse vrouwenstem rond de 200 Hz

Een zeer professionele voice-over studio dus met idem apparatuur. Hier werk ik ook veel aan bedrijfsfilms, webvideo’s, uitleganimaties, E­‐learnings en alles waar maar een mannelijke stemacteur voor nodig is. Dus wilt u een voice-over laten inspreken omdat u een stem nodig heeft voor een pratende wasmachine? Ook dat is geen probleem:)

Voice-over opnames in laten spreken

Mijn eigen opnamestudio stelt mij in staat om efficiënt en snel te kunnen leveren aan klanten die geen tijd of budget hebben om de voice-over opname bij te wonen. Dus zoek je een mannelijke voice-over voor een commercial, bedrijfsfilm of online video, laat het me weten. Vanuit mijn eigen voice-over studio kan ik dus zeer gemakkelijk voor klanten op afstand te werken. Dit kunnen zowel de grote internationale klanten zijn als bijvoorbeeld adaptatie van een Europees merk met het hoofdkantoor in London, een Duits pensioenfonds, maar ook de radioreclame van de jaarlijkse beachparty van Paradise FM op Curacao is erg leuk om te doen. Kortom, de opnamestudio vergrootte mijn werkveld en leerde mij snel en efficiënt te werken.

Weet je nog niet precies wat je voor klankkleur wenst, beluister dan de voorbeelden op de pagina voice-over. Er zit vast iets voor je bij. Of neem vrijblijvend contact op

 

Studio naar eigen keuze

Geef je de voorkeur aan een studio naar jouw eigen keuze, kan dat natuurlijk ook. Ik kom graag naar je toe. Dus wil je een stemacteur of voice-over inhuren en ben je op zoek naar een opnamestudio op locatie, audio-nabewerking, geluidsontwerp, compositie en alles daaromheen dan kan ik je altijd in contact brengen met klanten of opdrachtgevers waar ik goede ervaringen mee heb. Ik help je graag verder.

Voor boeking, optie, offerte of meer informatie bel 06 112 93 772 of stuur een bericht.