Voice-Over

Als voice-over ben ik dagelijks te horen in radiocommercials, TV-commercials, uitleganimaties en diverse online video’s. Meer dan 10 jaar ervaring als stemacteur.

Zoekt u een mannelijke voice-over? Ik kan de voice-over teksten inspreken vanuit mijn eigen professionele opnamestudio met de beste opnameapparatuur (Neve, Neumann U87 etc). Binnen 24 uur heeft u de voice-over opnames in uw bezit. Het is een zeer efficiënte manier van werken in tijden waarin steeds meer op afstand gewerkt wordt. Natuurlijk kom ik ook graag naar een studio van uw keuze.

Al jaren ben ik de stem van Vincent van Gogh voor het Van Gogh Museum Amsterdam, ik spreek voice-overs in voor commercials van o.a. de Rijksoverheid, Zespri, Red Bull, Felix, innocent drinks en als stemacteur verzorg ik de stem voor vele online video’s. Beluister voorbeelden van mijn stem hieronder.

Commercials

play Download Vincent van Gogh
play Download Warm en rustig
play Download Trailer
play Download Betrouwbaar
play Download Verleidelijk
play Download Specials
play Download Gezellig
play Download Dialecten
play Download Persoonlijk
play Download Reporter

Bedrijfsfilms

play Download Ingeleefd
play Download Vlaams
play Download Positief en Helder
play Download English
play Download Bespiegelend
play Download Deutsch

Werkwijze
eigen studio

Flying paper

Mail de tekst

De in te spreken tekst stuurt u via e-mail. Beluister de voorbeelden hiernaast en in overleg bepalen wij de gewenste klankkleur en dynamiek. Tarieven zijn afhankelijk van lengte en doel van de productie. Voor informatie of offerte bel 0611293772 of stuur een mail.

Radio with sound

Ontvang de opnames

De gewenste opnames worden in een professionele geluidsstudio gemaakt, en kunnen in de meeste gevallen binnen 1 werkdag geleverd worden. Indien u de voorkeur geeft aan een studio naar eigen keuze dan kan dat natuurlijk ook.

Headphones

Voice-over gezocht?

Vaak lever ik de voice-overs aan vanuit mijn eigen studio. De apparatuur die ik daar gebruik is het beste wat er te krijgen is. Zo heb ik als pre-amp de Rupert Neve Shelford Channel en als microfoon oa. de Neumann U87ai.

Ik werk als reclamestem voor radiocommercials, tv-commercials en online commercials, en als Nederlandse en soms Vlaamse of Europees-Engelse voice-over voor explainer video’s, infographics, uitleganimaties, bedrijfsfilms, instructievideo’s, corporate video’s en interactieve visualisaties. Ik lees kinderboeken voor en spreek verhalen in voor bijvoorbeeld luistersauna’s of ben de stemacteur achter pratende wasmachines of slimme bedden:)

Bent u voor uw explainer video of commercial op zoek naar een voice-over of stemacteur? Kies dan een stem die past bij het project. In de voorbeelden hierboven hoort u mijn stem en kunt u een goede inschatting maken.

Kies voor (opname)kwaliteit

Het is belangrijk om een voice-over te kiezen die aansluit bij het doel van uw video of commercial. Daarnaast is de kwaliteit van de opname van groot belang voor de perceptie van uw boodschap. Een mooie animatie of video met een minder professionele klinkende voice-over zal de ervaring onderuit halen. Terwijl wanneer de voice-over goed gekozen is en de opnamekwaliteit hoog is dan zal de voice-over het geheel naar een hoger plan tillen en de boodschap van uw video versterken en beter overbrengen   

Let daarom bij het kiezen van de voice-over ook op de kwaliteit van de studio en dus van de uiteindelijke voice-over opname. Achteraf is daar vaak moeilijk nog veel verbetering in aan te brengen. En dat is zonde van het project of van het budget wanneer er later opnieuw opgenomen moet worden. Daarom werk ik ook vanuit een professionele studio met enkel de beste apparatuur zoals de Neve Shelford Channel als pre-amp en de Neumann U87ai als microfoon. Lees hier meer informatie over mijn opnamestudio.

Dus zoek je een mannelijke voice-over of stemacteur neem dan vrijblijvend contact op over de stemopnames, studio en voice-over tarieven.

Stem van Vincent van Gogh

Al meer dan 10 jaar ben ik de stem van Vincent van Gogh voor het Van Gogh Museum in Amsterdam. In die hoedanigheid spreek ik de brieven in die hij schreef aan zijn broer Theo en tijdgenoten als de schilder Gaugain. Het inspreken van de voice-overs gebeurt altijd onder de bezielende leiding van de wetenschappers van het Van Gogh Museum die zich jaar in jaar uit over zijn werk, brieven, gemoedstoestand en zieleroerselen buigen. Het is een enorme luxe om met zoveel waardevolle achtergrondinformatie deze authentieke teksten in te spreken die door de kunstenaar zelf geschreven zijn. Het is bijzonder om zo een steeds vollediger beeld van de man zelf, zijn werk en leven te te creëren. Het is voor mij een grote eer om zijn stem tot leven te laten komen. De brieven en zijn te beluisteren in het museum. Quotes uit de brieven hoor je in diverse online video’s, audiotours en worden ook ingezet voor educatiedoeleinden. De video hieronder is een voorbeeld van mijn vertolking van Vincent van Gogh voor het Van Gogh Museum Amsterdam.

 

Stemacteur voor Commercials

Regelmatig werk ik als stemacteur aan televisiecommercials, radiocommercials en internetcommercials van grote merken als innocent, Zespri, Red Bull, Felix, Perla, Conrad, Gamma, Centraal Beheer Achmea, Holland Casino en de STER zelf. Daarnaast spreek ik veel voice-overs in voor de Rijksoverheid.

Ook spreek ik als voice over vaak dialogen in voor radiocommercials: ‘Amstel Radler – Ringbandjes’ was finalist voor de publieksprijs 2016 bij de RAB Awards. Hiernaast word ik ook gevraagd voor het inspreken van voice overs voor documentaires, rondleidingen, bioscoopreclames, games, tekenfilms, live action, moving storyboards, telefoonsystemen en whiteboardanimaties.

Voice over voor commercials, bedrijfsfilms en webvideo’s

Onder de play-knoppen hierboven vind je een selectie van stemvoorbeelden oftewel audiosamples van commercials waar ik de voice-overs voor heb verzorgd. Zo was ik de stem van bekende merken als Red Bull, BinckBank, Samsung, het Minsterie van Defensie, de Brandweer, het Van Gogh Museum. Ik sprak als stemacteur veel webvideo’s, uitleganimaties of online commercials in voor bijvoorbeeld KPN, het Europees Parlement, KLM, GGZ, Jellinek, Amnesty International en de Rijksoverheid. Een aantal audiovoorbeelden hiervan hoor je hierboven onder het kopje bedrijfsfilms. Ook doe ik voice-overs voor filmtrailers, tekenfilms en teasers voor series.

Daarnaast mag ik regelmatig de Nederlandse mannelijke voice-over inspreken voor dialogen in radiocommercials: de stem van de gewone man, de autodealer, de jonge vader, de klusjesman, de buurman, maar ook de bange impala, de superheld of jong hondje voor Red Bull. Alle stemdemo’s hierboven komen uit bestaande en uitgezonden audioproducties als commercials, bedrijfsfilms, webvideo’s, animaties, explainers of e-learnings.

Dus zoek je een goede voiceover of stemacteur met veel ervaring en een echt professionele studio beluister dan mijn stemvoorbeelden hierboven of neem vrijblijvend contact op.

 

Meer dan 10 jaar ervaring als voice-over!

De ervaring die ik opdeed door jarenlang wekelijks in de studio te zitten stelde mij in staat ook steeds meer zelf op te gaan nemen. Dit resulteerde in de eigen professionele opnamestudio zoals ik die nu in gebruik heb. Hier werk ik voornamelijk aan bedrijfsfilms, internetcommercials, animaties, E­‐learningsystemen en alles waar maar een stem voor nodig is. Dus heeft u bijvoorbeeld een stem nodig voor een pratende wasmachine? Geen probleem:)

Stemacteur De Speld

Daarnaast ben ik de voice over voor diverse webvideo’s van satirisch platform De Speld.

 

Kijk bij de categorieën onderaan deze pagina voor meer stemvoorbeelden en producties waarvoor ik de voice-over stem heb ingesproken.

Van acteur naar voice-over

Vanuit het vakmanschap van acteren word ik veelvuldig gevraagd als voice-over. Zo mag ik luisterboeken inspreken voor de kindertjes van Nederland.. en hun ouders:), maar ook ben ik de trailer stem voor films en series zoals hieronder voor de interactieve animatiefilm Robin.

Voice-over met veel plezier

Altijd zet ik mij met plezier en betrokkenheid in om uw tekst tot leven te brengen op de door u gewenste manier. Aanleveren vanuit mijn eigen professionele studio behoort dus tot de mogelijkheden. Nog meer stemvoorbeelden en recent voice-over werk vindt u bij de categorieën hieronder.

Voor het vrijblijvend opvragen van informatie, een boeking of offerte bel +31 611 29 37 72 of stuur een bericht.