Over Bob

Nederlandse acteur in film, TV, webseries en theater.

Voice-over voor commercials, webvideo’s en de stem van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum.

Bob Stoop- Acteur & Voice-Over

-> Follow me on Instagram or check out what’s new?!

Acteur

Als acteur te zien in diverse films, televisieseries en online als presentator van de satirische talkshowparodie ‘Nederland Gezellig!’ van De Speld.

Filmacteur

In 2019 was ik als acteur te zien in o.a. Wat is dan Liefde, Familie Kruys, De Club van Lelijke Kinderen, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Studio Snugger, De Staatsgreep, Verborgen Verhalen, SpangaS op Zomervakantie

Eerder werd uitgezonden: De Speld – Nederland Gezellig!, Bears Love Me, Brimstone, Riphagen, Vechtershart, Penoza, Smeris, Toren C, De Fractie, Memoria, Lost en Found, Weemoedt, Techie, Project Orpheus, Zwarte Tulp, Noord/Zuid, Hartenstraat, 4Jim, Het Geheim van Eyck, De Fractie, De Deal, Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht, Dokter Tinus, Costa del Sol, Sint, De Bende van Oss, Naar de Overkant van de Nacht!, Wraak, Jack bestelt een broertje, Rechercheur Ria, Onvoorwaardelijk, Een Verre Reis, Patronen, Clafoutis, ESC, Zelfbehoud, Goede Tijden Slechte Tijden, De Laatste Reis van Meneer van Leeuwen, Hard tegen Hart, Mzungu, Gebroken Rood, 13 in de Oorlog, Ik ook van jou… -> Bekijk mijn showreel.

Voor mijn hoofdrol in de film Onvoorwaardelijk won ik in 2012 de prijs ‘Beste Acteur’ bij de Delta Shorts op Film by the Sea 2012.

De film Het Leven van Geert Groote was finalist op het New York TV & Film Festival; de awardshow vond in april 2016 plaats in Las Vegas.

-> imdb.me/bobstoop

Theateracteur

Bob Stoop - Nederlandse Acteur - Theater - Spamalot

Monty Python’s Spamalot

De liefde voor het acteren begon in het theater, zo was ik onder meer te zien in de grote theaters van Nederland en België. Ik speelde meerdere rollen in de musical Monty Python’s Spamalot van Eric Idle (oa 19 maal in Carré), ik speelde Radamès in Aïda van Guiseppe Verdi bij de Nederlandse Opera onder regie van Lotte de Beer en dirigent Otto Tausk. Ook speelde ik met het voltallig Noord Nederlands Orkest in de voorstelling ‘Het Orkest van de Eeuw’ onder regie van Floris van Delft en dirigent Hans Leenderse. Hiervoor speelde ik bij de meest uiteenlopende theatergroepen waaronder Nieuw West, Kassys, de Peer Group, Ontroerend Goed, Bonte Hond, Wederzijds, Annette Speelt, op De Parade en vele andere.

Ook maakte ik in het verleden een aantal jaar deel uit van de artistieke kern van het Vlaamse theaterperformance collectief Ontroerend Goed. Hiermee maakten en speelden wij vele voorstelling en ondernamen diverse internationale tournees. De voorstelling ‘The Smile off your Face’ werd winnaar van de Fringe First Award op het grootste theaterfestival ter wereld, het Edinburgh Fringe Festival in Schotland.

Voice-over

Vanuit het vakmanschap van acteren word ik veelvuldig gevraagd als voice-over. Zo vind ik het een grote eer de stem te zijn van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum en lees ik de kindertjes van Nederland voor via luisterboeken. Ook zijn er in het land diverse luistersauna’s waar ik fragmenten van bestsellers voorlees. 

Als stemacteur of voice-over wordt ik veel gevraagd voor televisiecommercials, radiocommercials en online video’s van grote merken. Hiernaast spreek ik ook veel in voor bedrijfsfilms, animaties, documentaires, rondleidingen, bioscoopreclames, games, tekenfilms, live action, moving storyboards, telefoonsystemen en web- en whiteboardanimaties.

De commercial ‘Holland Casino – Man-Vrouw’ won de prijs beste radiocommercial 2016 bij de RAB Awards. 

Ook spreek ik veel dialogen in voor radiocommercials.

‘Amstel Radler – Ringbandjes’ was finalist voor de publieksprijs 2016 bij de RAB Awards.

Studio

Ik heb mijn eigen professionele opnamestudio van waaruit ik voice-overopnames snel en professioneel kan aanleveren (bekijk hier de werkwijze). Het is een volledig professioneel geoutilleerde voice-overstudio speciaal ontworpen voor het opnemen van landelijke radiocommercials, tv-commercials en bioscoopcommercials. Zo lever ik volledig afgemixte voice-overopnames voor televisieproducties rechtstreeks aan bijvoorbeeld RTL, maar ook voor vele webvideo’s, bedrijfsfilms, animaties, documentaires etcetera.

Foto

Als acteur wordt ik incidenteel op de foto gezet. Bekijk hier portretten van fotografen als Pieter Henket, Oof Verschuren, Ewoud Rooks, Jacob van Rozelaar, Brenda de Vries, Nanda Hagenaars, Myscha Oréo, Franciscus & Franciscus en diverse andere campagnes en producties. Meer beeldmateriaal vind je op Instagram.

Divers

Van 2016 – 2018 was ik executive producer bij satirisch platform De Speld. Als executive producer was ik mede verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van creatieve concepten en ideeën en het tot stand brengen van samenwerkingen op creatief en organisatorisch vlak.

Naast dit alles geef ik workshops aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie op het gebied van ‘het creatieve proces’ en ik maak al een aantal jaren deel uit van de toelatingscommissie voor de afdeling Regie. 

Nieuws