Opnamestudio

Welkom bij mijn opnamestudio voor voice-overs! Ik heb deze voice-overstudio met mijn eigen handen en gereedschap gebouwd in een ruimte die niet werd gebruikt door de componisten die in hetzelfde gebouw werken. Met advies van de beste studiobouwers van Nederland heb ik deze ruimte heb ik weten te transformeren tot een professionele akoestisch geoptimaliseerde opnamestudio voor voice-over opnames.

Voor mijn opnamestudio heb ik geïnvesteerd in zeer professionele studioapparatuur, zoals de top notch ‘Neve Shelford Channel’ en de klassieke ‘Neumann U87ai’ microfoon. Het is voor mij een zeer waardevolle investering om te werken met het beste materiaal. Dit zorgt ervoor dat de opnames van de hoogste kwaliteit zijn en geeft mij en mijn klanten een prettige werkflow.

 

De ‘Neve Shelford Channel’ is een high-end voorversterker die bekend staat om zijn warme en gedetailleerde geluid.

De Shelford Channel heeft een aantal unieke functies, zoals een ingebouwde laagdoorlaatfilter en een “air” schakelaar die het hoogfrequente geluid kan verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de opnames van de hoogste kwaliteit zijn en geeft mij en mijn klanten een zeer prettige werkflow waar zelden achteraf nog iets aan de sound aangepast hoeft te worden.

We werken op die manier dus rechtstreeks toe naar een resultaat dat meteen goed is.

 

De ‘Neumann U87ai’ is een klassieke en veelgebruikte studiomicrofoon die bekend staat om zijn heldere en nauwkeurige geluidsopname.

De microfoon heeft een richtkarakteristiek die kan worden aangepast aan verschillende opnamesituaties en heeft een ingebouwde popfilter om explosief geluid te elimineren. Dit maakt het een ideale microfoon voor voice-over opnames. Vandaar ook dat deze al sinds de jaren 70 een favoriet is van vele geluidstechnici en professionele muzikanten. Het is een zeer populair model vanwege zijn geluidskwaliteit en veelzijdigheid. De U87a1 kan worden gebruikt voor zowel opnamen van stemmen als instrumenten. Het is ook een populaire keuze voor gebruik in radiostudio’s en andere opnamestudio’s. Om al deze redenen is de U87ai een veelgebruikte studiomicrofoon en misschien wel de beste keuze voor hoge kwaliteit voice-overopnames.

 

Voice-overopname op afstand

Daarnaast biedt mijn opnamestudio de mogelijkheid om via “Session Link Pro” of andere remote opnameoplossingen mee te luisteren naar de opnames. Dit maakt het gemakkelijker om samen te werken en tot een perfecte voice-overopname te komen. Vaak ook werk ik zelfstandig op basis van een tekst en briefing. Dit heeft het voordeel dat de opdrachtgever er zelfs niet eens tijd aan hoeft te besteden en de voice-overopnames binnen de kortste keren in zijn mailbox ontvangt.

Voice-over, studio of meer informatie gezocht?

Ik ben ervan overtuigd dat mijn investering van toewijding, tijd en geld in mijn professionele opnamestudio de juiste keuze is geweest om iedereen die op zoek is naar de beste kwaliteit voice-over opnames voor zowel kleine als grote opdrachten perfect te kunnen voorzien. Aarzel niet om contact met mij op te nemen als je meer informatie wilt of als je geïnteresseerd bent in het reserveren van de opnamestudio. Voor het beluisteren van stemvoorbeelden ga je naar de pagina voice-over, of lees meer over de studio.

Ik kijk ernaar uit om met je te werken!