Over Bob

 

Nederlandse acteur in film, TV, webseries en theater.

Voice-over voor commercials, webvideo’s en de stem van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum.

Presentator van de satirische online talkshow ‘Nederland Gezellig!’ van De Speld.

Bob Stoop- Acteur & Voice-Over

Follow me on Instagram!

 

Acteur

Als acteur op tv te zien in diverse films en series en op internet als presentator van het succesvolle programma ’Nederland Gezellig!’ van De Speld. 

In de nabije toekomst ben ik te zien in de films Brimstone, Riphagen en in de series Weemoedt, Vechtershart, Zwarte Tulp, De Fractie en Project Orpheus.

Recentelijk te zien geweest in o.a. 4Jim, Penoza, Hartenstraat, Smeris, Toren C, Noord/Zuid, De Deal, Een Verre Reis, De Bende van Oss, Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht, Dokter Tinus, Naar de Overkant van de Nacht!, Costa del Sol, Ik ook van jou.. en in vele andere korte films en andere producties. Bekijk mijn showreel hier.

Voor mijn hoofdrol in de film Onvoorwaardelijk van Colin Huijser won ik in 2012 de prijs ‘Beste Acteur’ bij de Delta Shorts op Film by the Sea 2012.

De film Het Leven van Geert Groote is op dit moment finalist op het New York TV & Film Festival; de awardshow vind in april 2016 plaats in Las Vegas.

De liefde voor het acteren begon in het theater, zo was ik onder meer te zien in de grote theaters van Nederland en Belgie. Ik speelde meerdere rollen in de musical Monty Python’s Spamalot van Eric Idle (oa 19 maal in Carré), ik speelde Radamès in Aïda van Guiseppe Verdi bij de Nederlandse Opera onder regie van Lotte de Beer en dirigent Otto Tausk. Ook speelde ik met het voltallig Noord Nederlands Orkest in de voorstelling ‘Het Orkest van de Eeuw’ onder regie van Floris van Delft en dirigent Hans Leenderse. Hiervoor speelde ik bij de meest uiteenlopende theatergroepen waaronder Nieuw West, Kassys, de Peer Group, Ontroerend Goed, Bonte Hond, Wederzijds, Annette Speelt, op De Parade en vele andere.

Voice-over

Vanuit het vakmanschap van acteren word ik veelvuldig gevraagd als voice-over. Zo vind ik het een grote eer de stem te zijn van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum en lees ik de kindertjes van Nederland voor via luisterboeken. Ook zijn er in het land diverse luistersauna’s waar ik fragmenten van bestsellers voorlees. 

Als stemacteur of voice-over wordt ik veel gevraagd voor televisiecommercials, radiocommercials en internetcommercials van grote merken. Hiernaast spreek ik ook veel in voor animaties, documentaires, rondleidingen, bioscoopreclames, games, tekenfilms, live action, moving storyboards, telefoonsystemen en web en whiteboardanimaties. Ik heb mijn eigen professionele opnamestudio van waaruit ik voice-overopnames snel en professioneel kan aanleveren -zie werkwijze– (zo lever ik oa rechtstreeks aan Endemol voor RTL), maar ik kom even graag naar een studio van uw keuze.

De commercial ‘Holland Casino – Man-Vrouw’ won de prijs beste radiocommercial 2016 bij de RAB Awards. 

Ook spreek ik veel dialogen in voor radiocommercials. ‘Amstel Radler – Ringbandjes’ was finalist voor de publieksprijs 2016 bij de RAB Awards.

Foto

Als acteur wordt ik regelmatig op de foto gezet. In vrij werk van fotografen zoals bv de serie ‘Faces’ van Jacob van Rozelaar, maar ook een editorial in de Quote V 2015 en diverse andere campagnes en producties.

Divers

Naast dit alles geef ik workshops aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie op het gebied van ‘het creatieve proces’. En ik maak al een aantal jaren deel uit van de toelatingscomissie voor de afdeling Regie. Ook ben ik sinds september 2016 werkzaam als executive producer bij De Speld.