Bedrijfsfilms

A corporate film needs a good voice. A voice-over that explains, comments, a voice that fits the company’s image. This can be an internal video, an explanatory animation, a company presentation, a video for youtube or a promotional film for an international fair.

Speaking of a corporate film

The text of your corporate film can be recorded in my own studio or at a location of your choice. My studio has all the necessary equipment, but if required I can come to you.

Waarom Bob Stoop?

Ik werk al jaren vanuit dezelfde studio, met grote en kleinere klanten. Voor commercials, documentaires, bedrijfsvideo’s, en online instructievideo’s. Door die ervaring kan ik snel werken, en komen we meestal binnen een werkdag tot het gewenste resultaat.
Altijd zet ik mij met plezier en betrokkenheid in om uw tekst tot leven te brengen. Aanleveren vanuit eigen professionele studio behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk de eenvoud van de werkwijze en/of beluister de verschillende klankleuren op de pagina voice-over.

Voor specifieke vragen, meer informatie, een offerte of een demo bel 06 112 93 772 of stuur een mail.

 

Wat is het precies?

De voice-over of stemacteur is degene die buitenbeelds commentaar geeft op wat er op het beeld te zien is, maar ook degene die radio-teksten inspreekt. Bijvoorbeeld commercials, reclamespots dus, en tekenfilms worden door een voice-over ingesproken. Ook in documentaires maakt men vaak gebruik van voice-overs in plaats van een presentator. Het komt nogal nauw welke stem voor welk doel gebruikt wordt. In alle gevallen wil je de aandacht vasthouden, maar wel steeds van een andere doelgroep. Dat is de kunst!

 

Hoe wordt een voice over gemaakt?

In een professionele opnamestudio wordt het geluid van een stem zo kwalitatief mogelijk omgezet in een digitaal signaal, met behulp van de juiste microfoon, voorversterker, converter, enzovoort. De akoestiek van de ruimte waarin de geluidsbron zich bevindt is geoptimaliseerd, om ongewenste geluidsreflecties en resonanties tegen te gaan en om bepaalde galmkarakteristieken te krijgen. Bovendien heeft de studio een akoestische isolatie die voorkomt dat storende geluiden van buiten in de studio hoorbaar zijn. Verder moet je nog rekening houden met de plaatsing van de microfoon(s) ten opzichte van de geluidsbron en met de selectie van de microfoon(s), omdat dit een grote invloed heeft op de klank. In dit alles heb ik inmiddels veel ervaring.

 

De recente ontwikkelingen in de voice-over industrie

In een professionele opnamestudio wordt het geluid van een stem zo kwalitatief mogelijk omgezet in een digitaal signaal, met behulp van de juiste microfoon, voorversterker, converter, enzovoort. De akoestiek van de ruimte waarin de geluidsbron zich bevindt is geoptimaliseerd, om ongewenste geluidsreflecties en resonanties tegen te gaan en om bepaalde galmkarakteristieken te krijgen. Bovendien heeft de studio een akoestische isolatie die voorkomt dat storende geluiden van buiten in de studio hoorbaar zijn.

 

Ervaren voice-over

Ik werk al jaren vanuit dezelfde studio, met grote en kleinere klanten. Voor commercials, documentaires, bedrijfvideo’s, online instructievideo’s. Mijn stem is regelmatig te horen in landelijke reclame-uitingen. Door die ervaring kan ik snel werken, en komen we desgewenst binnen een werkdag tot het gewenste resultaat.